Svenska Schäferhundklubben

 

Schäfer - världens bästa hundrasSchäferhunden är världens mest populära hundras och har under många år även i Sverige legat 1:a på listan över de mest populära. Den främsta anledningen till detta är naturligtvis dess sund- och friskhet samt fantastiska egenskaper och mångsidighet.


Samarbetsvillig och anpassar sig lätt

Schäferhundens förmåga till anpassning i olika miljöer med både fysiska och psykiska påfrestningar har gjort den till den perfekta tjänstehunden inom polisen, militären, och tullen samt som lavinhund, ledarhund, vakthund, vallhund, draghund, mögelhund, eftersökshund, sällskapshund mm. Att schäfern är anpassningsbar, samarbetsvillig och lätt att fostra gör den snabbt till en fullvärdig familjemedlem. Men man ska dock komma ihåg att en schäfer tycker om att vara i verksamhet och behöver mycket aktivitet för att bli harmonisk och passar då bäst för de som gillar att vara ute i naturen och har som mål att utbilda och träna sin hund.

Schäferhunden som tävlingshund

Inom vår klubbs verksamhet används schäfern framförallt som tävlingshund inom den internationella prövningsordningen (IPO), utställning, de nationella bruksgrenarna spår, sök, rapport, skydds samt lydnadsklass och agility.Vill du veta mer om Schäferhunden?

Vill du veta mer om rasen, önskar köpa en schäfer, veta mer om vår verksamhet eller bli medlem – då är du välkommen att kontakta Sd Smålands styrelse, någon av de lokala Schäferklubbarna i vår region eller någon av våra framgångsrika uppfödare. Här på webbplatsen hittar du kontaktuppgifter till både distriktet, klubbar och uppfödare.

content_2